Защо да разгледате или да заживеете на този красив остров Северен Кипър

Море, пясък и слънце. 340 слънчеви дни, минимум 6 месеца подходящи за плаж, трудно ще намерите по-добро място за почивка. Един от най-красивите плажове на света Golden beach, Ви очаква със семейството и/или приятелите Ви.

Една от най-важните характеристики на Северен Кипър са многобройните ресторанти и кафенета, където можете да намерите много различни кухни. Във Фамагуста можете да намерите кафенета с историческа обстановка, особено в Old Castle.

Възможно е да се занимавате с много различни спортни дейности. Особено водните спортове ще ви качат адреналина максимално . Различни забавления, като голф, езда, разходки сред природата и парапланеризъм.

Островитянинът, който живее в Кипър, е известен със своето гостоприемство и сърдечност. Има приятелство и среда, които няма да намерите в много части на Света.

Защо да инвестирате в имот в Северен Кипър

1. Островът е образователен център. Има над 100 000 студенти в 20 университета. Това от своя страна е един от важните аспекти за инвестирането в недвижими имоти в Северен Кипър.

2. Секторът на недвижимите имоти се развива изключително бързо. Уникалните плажове, тюркоазената вода, ниските цени, множеството природни и исторически забележителности, привличат все повече туристи от цял свят. Това е и причината на острова да се строят все повече луксозни комплекси от различен тип.

3. Кратки срокове за възвръщане на инвестицията в недвижим имот. Подготвените да инвестират в Кипър, ще възвърнат 100% от инвестицията си в рамките на 7 до 10 години.

4. Сигурна и спокойна дестинация. Според списъка на ФБР Северен Кипър е най-сигурното място за държави с до 5 милионно население. В списъка присъстват Исландия, Коста Рика, Люксембург, Катар, Малта, Албания, Словения и Хърватия.

Основните причина за инвестиране в имот в Независима Република Северен Кипър, естествено си остават дългият летен сезон, туризма, и най-вече ценовото предимство на имотите спрямо абсолютно всички други държави на средиземноморието!

Региони в Северен Кипър

Искеле

Искеле, един от 5-те района на турската република Северен Кипър. Това крайбрежие, сърцето на туризма, е уникална красота, където зеленото и синьото са преплетени с природата. Има много жилищни райони, свързани с кея. Разположен на пътя Трикомо – Фамагуста – Карпасия, той се превръща в център на внимание на туристите с нарастващите си плажове, ресторанти и природна красота.

Имоти за инвестиция в Искеле

Гюзелюрт

Според една легенда за Гюзелюрт се твърди,че е основан от спартанците. Той държи по-голямата част от производството на цитрусови плодове на острова и е сърцето на остров Кипър, особено по отношение на производството на портокали. Гюзелюрт, който е известен със своите ежегодни портокалови фестивали, привлича вниманието с гледката си към планината Тродос и своята топла атмосфера. Никозия е на 40 км, а Кирения – на 47 км.

Кирения

Kyrenia – Кирения е очарователен и красив град с гледка към планините и морето. Замъкът Кирения и историческото пристанище придават различна красота на града. Историческото пристанище с форма на подкова има яхти, ресторанти, барове и кафенета на открито. Кирения, един от най-красивите градове в Кипър, е богато място от гледна точка на исторически ценности и район, където туристическите дейности са интензивни.

Фамагуста

Най-голямото и единствено дълбоководно пристанище на Северен Кипър се намира във Фамагуста. Присъствието на Източно средиземноморския университет и неговите великолепни златни плажове правят този град международно известен.

Никозия

Никозия, това е най-населеният град на Кипър и най-важният център на културата, индустрията, търговията и транспорта. Никозия е центъра на бизнеса, икономиката, политиката и културата на острова, а най-забележителната черта е, че е единствената столица едновременно на две държави в целият Свят.

Compare listings

Compare